Нежна, а во исто време ефикасна, нашата модерна сонична технологија ви овозможува:

 • Отстранува до 7 пати повеќе наслаги

  Забните наслаги се проблем што не треба да се потценува: тие се таложат со секој изминат ден и можат да предизвикаат компликации и кариес. Нашите електрични четки за заби користат сонична технологија што помага во отстранувањето на наслагите и обезбедува исклучително длабоко чистење. Со своите 31.000 движења во минута, овие четки имаат поголема предност во споредба со рачните четки за заби.

  * Во споредба со рачните четки за заби.

 • Поздрави непца за само 2 недели

  Чистењето на непцата е доживување. Нашите електрични четки за заби користат нежни движења за чистење на наслагите по линијата на непцата и меко допирање за нега на чувствителните и крвавите непца.

 • До 2 нијанси побели заби за само 1 недела

  Нашите електрични четки за заби не го подобруваат само здравјето на усната шуплина. Тие исто така ви обезбедуваат побела и прекрасна насмевка. Секојдневното миење на забите со четката за заби Philips Sonicare придонесува за отстранување на дамките до 100%.

Уживајте во вистинското длабинско чистење со уникатната сонична технологија на Philips Sonicare

Главата на соничната четка работи со висока фреквенција што генерира звучни вибрации што ја истиснуваат течноста помеѓу забите. Динамичното дејство на чистење создава милиони микроскопски меурчиња. Во контакт со забите и непцата тие се распукуваат и ослободуваат кислород што продира во просторот помеѓу забите, каде што се таложат голем број бактерии што можат да ги оштетат не само непцата и забите туку и да навлезат во вашето тело и да го нарушат здравјето на вашето срце.

Philips Sonicare
DiamondClean

Побели и поздрави заби со нашата досега најелегантна четка за заби Philips Sonicare

Вклучување и избирање режим со еден допир

Глава со четка за избелување DiamondClean

5 режими на четкање:

 • Чистење
 • Грижа за непцата
 • Полирање
 • Чувствителност
 • Избелување

Траење на батериите до 3 недели

Чаша за полнење

Кутија за патување со УСБ-полнач

Други пропозиции

FlexCare

13 999 ден

Поздрави непца за 2 недели.

3 режими на четкање:

 • Чистење
 • Избелување
 • Масажа

2 програми:

 • Go Care – интензивно чистење за 1 минута
 • Max Care – длабинско чистење за 3 минути

Главата со четка InterCare помага во чистењето помеѓу забите

УВ-дезинфекција

Кутија за патување

Купете од Нептун

ProtectiveClean

5 799 ден

Супериорно четкање. Нежна работа.

3 режими на четкање:

 • Чистење
 • Избелување
 • Грижа за непцата

Сензор за притисок што ве предупредува кога применувате силен притисок

Потсетник за замена BrushSync: Секогаш знаете кога треба да ја замените главата со четка

Глави со четка Optimal Gum Care/Optimal White*

Кутија за патување

* Четката со глава Optimal White – е вклучена во главите со четки ProtectiveClean бела, црна и сина. Четката со глава Optimal Gum Care – е вклучена во главата со четка ProtectiveClean розова.

HealthyWhite

5 999 ден

До 2 нијанси побела насмевка за само 1 недела.

2 режими на четкање:

 • Чистење
 • Чистење и избелување

1 глава со четка DiamondClean и глава со четка 1 ProResult

Кутија за патување

Купете розова од Нептун Купете зелена од Нептун

EasyClean

4 299 ден

Отстранува до 3 пати повеќе наслаги во споредба со рачната четка за заби.

1 режим на четкање:

 • Чистење

1 глава со четка ProResult

Интелигентен двеминутен мерач на време: Вградениот мерач на време ве предупредува кога ќе помине оптималното време на чистење за секој дел од устата и ви обезбедува цели две минути чистење.

Купете од Нептун

Sonicare For Kids

Електрична четка за заби за деца

Миеньето на детските заби се претвора во игра

Купете од Нептун

100% компатибилност на главите со секоја сонична четка за заби Philips Sonicare

Главите Philips Sonicare одговараат на вашите индивидуални потреби. Советувајте се со вашиот за да ви ја препорача најсоодветната четка за вас.

Отстранување на површинските дамки Чистење на јазикот Проблеми со непцата и чувствителност Ортодонтски апарати Пародонтопатија Отстранување на наслагите Грижа за децата

Optimal White Standard

Густо распоредени влакна во средината на главата за прецизно чистење на површинските дамки.

TongueCare+

Чистење на јазикот за долготраен свеж здив.

Sensitive

Меки влакна за нежно, а сепак ефикасно четкање. Специјален профил на обвивката за заштита на забите и непцата.

Optimal Gum Care

Деликатно отстранување на наслагите по линијата на непцата за до 100% поздрави непца*.

InterCare Mini

Отстранување на наслагите на тешкодостапните места, соодветно за пациенти со воспалени непца што крвават и ортодонтски апарати.

InterCare Standard

Длабинско чистење соодветно за корисници со мостови, импланти, коронки.

ProResults

Соодветно за корисници што се префрлаат од рачна на електрична четка.

ForKids Standard

Гумиран заден дел за заштита на детските заби од оштетување.

Не употребувате конец за заби? Тогаш употребете воздушен млаз AirFloss. Ги отстранува наслагите таму каде што не може четкањето.

Чистењето помеѓу забите е многу важно за општото здравје на устата. AirFloss е лесен начин за подлабоко чистење помеѓу забите и помага за создавање на здрава навика. Sonicare AirFloss е клинички докажан во подобрувањето на здравјето на непцата за две недели. Со AirFloss, чистењето на целата ваша уста трае само 30 секунди. Едноставно, притиснете го еднаш копчето за единичен млаз, а потоа поместете и повторете. За да ја користите новата карактеристика за автоматско прскање во низа, задржете го копчето и поместете го врвот за насочување од едно место на друго. Прскањето автоматски ќе се извршува на секоја секунда.

Philips Sonicare
совршен за секој пациент

Различните стоматолошки состојби бараат различни индивидуални решенија. Дознајте како Philips Oral Healthcare може да ви помогне вам и на вашите пациенти со тоа што ќе ги разгледате сите состојби што се опишани подолу.

Биофилм

Бактериските наслаги се причина број 1 за предизвикување кариес и заболувања на непцата. Отстранувањето на наслагите и ефикасното чистење на тешко достапните области може да претставува предизвик со рачната четка за заби. Запознајте ги вашите пациенти со докажаните резултати добиени со електричните четки Philips Sonicare.

Гингивитис

Според центрите за контрола и превенција на болести, речиси половина од луѓето на возраст од над 30 години во САД имаат некаков облик на пародонтално заболување. Со употреба на електричната четка за заби Philips Sonicare можете да помогнете во поефикасно намалување на иритацијата на непцата, што предизвикува гингивитис.

Интердентално чистење

Сте слушнале поплаки од пациенти во врска со чистењето на забите со конец. Одзема многу време. Многу е напорно, болно и бара многу труд. Philips Sonicare AirFloss Pro ги решава сите овие проблеми и обезбедува безбедно и ефикасно интердентално чистење за помалку од 60 секунди дневно.

Пигментирани заби

Блескавата насмевка е знак на здрав начин на живот и претставува цел за повеќето пациенти. Затоа што процедурите за белење на забите продолжуваат да се здобиваат со популарност, Philips Zoom им помага на стоматолозите да создадат можности за примена во ординациите или во домашни услови во зависност од уникатните потреби и желби на секој пациент.

Чувствителност

За пациенти, кои страдаат од чувствителни заби, четкањето, чистењето на просторот помеѓу забите, јадењето и пиењето, можат да предизвикаат остра, привремена болка. Оваа состојба бара внимателна грижа. Правилната комбинација од електрична четка за заби и глава за четката за заби може да обезбеди олеснување.

Ортодонција

Одржувањето на чисти, здрави и бели заби во текот на ортодонтскиот третман е вистински предизвик. Можете да го направите процесот полесен за вашите пациенти со производите за орална хигиена Philips Sonicare, за кои се покажа дека ги намалуваат наслагите и го спречуваат воспалението на непцата.

Пародонтопатија

Додека повеќето пациенти можат ефикасно да го одржуваат здравјето на пародонтот преку соодветна дневна орална хигиена, особено за отстранување на наслагите, некои пациенти имаат потреба од подобрување на начинот на чистење во домашни услови. Овие пациенти можат да ги искористат предностите на интерденталниот препарат за чистење, вода за уста и пасти за заби со флуорид, за да се спречи појавата на разни пародонтолошки заболувања.

Клинички истажувања Клинички истажувања